כל מה שרציתם לדעת על בדיקת מהירות גלישה באינטרנט

מושגים חשובים בבדיקת מהירות גלישה

מהירות הורדה - Download speed

מהירות הורדה היא המהירות – רוחב הפס – בה אנו מורידים מידע ותכנים מרשת האינטרנט אלינו הביתה. המהירות נמדדת ביחידה הנקראת Mbps – מגה ביט לשניה. מהירות ההורדה מוגדרת בחבילת הגלישה אותה רכשנו מספקית האינטרנט כאשר המהירות אותה אנו מודדים צריכה לנוע בין 70% עד 100% ממהירות חבילת האינטרנט אותה רכשנו. אפשר לקרוא במדריכים השונים כיצד לבצע בדיקת מהירות נכונה ואיך ניתן לשפר את מהירות ההורדה.

מהירות העלאה - Upload speed

מהירות העלאה היא המהירות – רוחב הפס – בה אנו מעלים מידע ותכנים לרשת האינטרנט. המהירות נמדדת ביחידה הנקראת Mbps – מגה ביט לשניה. מהירות העלאה מוגדרת בחבילת הגלישה אותה רכשנו מספקית האינטרנט כאשר המהירות אותה אנו מודדים צריכה לנוע בין 70% עד 100% ממהירות חבילת האינטרנט אותה רכשנו. אפשר לקרוא במדריכים השונים כיצד לבצע בדיקת מהירות נכונה ואיך ניתן לשפר את מהירות ההעלאה.

שיהוי- Ping/Latency

פינג הוא פרק הזמן מרגע יצירת בקשה ממקור מסוים ליעד מסוים ברשת לשליחת מידע בדרך כלל ברשת האינטרנט ממחשב או טלפון לשרת. הפינג בודק גם האם קיימת תקשורת בין שני המקורות ובנוסף בודק את הזמן שלוקח למידע לעבור בין שני המקורות. בבדיקת המהירות הפינג נמדד במילי-שניות (ms) וקיימת תלות גדולה במיקום השרת אליו אנו מבצעים את הבדיקה. משך הפינג לישראל בדרך כלל ינוע סביב מילי שניות בודדות, קטן מ10 מילי-שניות. בבדיקות לשרתים הנמצאים בחו"ל, תוצאות תקינות ינועו בין עשרות מילי-שניות (לשרתים באירופה) למאות מילי- שניות (לשרתים באמריקה ומזרח אסיה). פינג נמוך חשוב בעיקר ליישומים שדורשים תגובה בזמן אמת כמו גיימינג gaming ושיחות וידאו.

Jitter

Jitter הוא מדד הבודק את השונות בפינג (שיהוי) זאת אומרת האם הפינג נשאר קבוע או משתנה לאורך הבדיקה. כאשר השונות גבוהה הדבר יכול להשפיע על יישומים כמו סטרימינג וגיימינג לייצר באפרים והפרעות נוספות. לא בכל הבדיקות נמדד מדד זה.

שרת בדיקת מהירות - Server

זהו השרת מולו מבצעים את בדיקת המהירות. השרת הוא פקטור חשוב ומשמעותי בביצוע בדיקת מהירות גלישה באינטרנט ויכול להשפיע על תוצאות הבדיקה. אם השרת עמוס ומתבצעות אליו הרבה מאוד בדיקות במקביל הדבר יכול להשפיע על תוצאות מהירות הורדה ומהירות ההעלאה שהתקבלו ולכן אם מתקבלת תוצאה נמוכה ממהירות המוגדרת בחבילה מומלץ לבצע מספר בדיקות לאותו שרת או להחליף את השרת אליו מבצעים את בדיקת המהירות. כמו שרשמנו על הפינג, מיקום השרת משפיע משמעותית על תוצאת הפינג המתקבלת. משך הפינג לישראל בדרך כלל ינוע סביב מילי שניות בודדות, קטן מ10 מילי-שניות. בבדיקות לשרתים הנמצאים בחו"ל, תוצאות תקינות ינועו בין עשרות מילי-שניות (לשרתים באירופה) למאות מילי- שניות (לשרתים באמריקה ומזרח אסיה). כדאי לבדוק את מהירות הגלישה באינטרנט מול שרת שממוקם באזור אליו אתה גולש באופן תדיר לדוגמא אם אתה גיימר שמשחק מול שרת גיימינג בגרמניה כדאי לבדוק את מהירות הגלישה מול שרת שממוקם בגרמניה.

דגשים לבדיקת מהירות נכונה

קיימים מספר דגשים חשובים על מנת לבצע בדיקת מהירות נכונה ולקבל תוצאות מהימנות. 

1

סגירת כל היישומים הפתוחים

יש לסגור תוכנות או אפליקציות הרצות ברקע ועלולות לצרוך רוחבי פס גבוהים. לדוגמא: טלוויזיות נוספות הפועלות בבית ומזרימות תוכן, מחשבים נוספים בבית בהם מתבצעת גלישת אינטרנט במקביל, תוכנות הורדה ושיתוף קבצים וכן תוכנות מסוגים שונים שנפתחות באופן אוטומטי בעת הדלקת המחשב או הטלפון.

2

ביצוע בדיקה בחיבור קווי ולא אלחוטי

על מנת לזהות בצורה מדוייקת האם קיימת בעיה במהירות הגלישה בתשתית האינטרנט המהיר של UNLIMITED חשוב לבצע את בדיקת המהירות כאשר מחברים מחשב בכבל רשת תקין (כבל מסוג Cat5e ומעלה) ישירות לשקע התקשורת הראשי או לחילופין למודם. בדיקת מהירות אלחוטית הינה בדיקה חשובה אך בביצוע בדיקה בצורה אלחוטית לא נוכל לדעת על קיומה של בעיה בתשתית האינטרנט המהיר. על מנת לשפר את הגלישה ברשת אלחוטית עברו למדריך הבא. 

3

ציוד הקצה איתו בודקים את מהירות הגלישה

גורם חשוב ועיקרי נוסף המשפיע על תוצאות בדיקת המהירות הוא המכשיר איתו מבצעים את הבדיקה. אם מדובר בבדיקה ממחשב יש לוודא כי המחשב הינו חזק וחדש, קיים מספיק זיכרון וכרטיס הרשת של המחשב תומך בחיבור של 1,000 Mbps. במחשבים ישנים עלולות להתקבל תוצאות נמוכות בעיקר בבדיקות מהירות לחבילות של 1,000 מגה אשר נגרמות כתוצאה מצווארי בקבוק במחשב איתו בודקים. כדאי אם ניתן, לבדוק ממחשב נוסף על מנת להבין האם קיימת בעיה בתשתית האיננטרנט או בציוד.

אם מדובר בבדיקה מטלפון/טאבלט אז גם כן חשוב לוודא כי הציוד הינו חזק וחדש דיו. חומרה של טלפונים ישנים פעמים רבות לא תתמוך בהגעה למהירויות גלישה גבוהות (בדרך כלל מעל 100 מגה כתלות במכשיר) גם במקרה זה כדאי לבצע את הבדיקה עם מחשבים או טלפונים נוספים כדי להבין האם קיימת בעיה בתשתית האינטרנט המהיר.

4

ביצוע בדיקת מהירות במשך מספר פעמים

כדי לקבל תוצאה מדוייקת של מהירות הגלישה חשוב לבצע את הבדיקה מספר פעמים ולהתייחס לממוצע התוצאות המתקבלות. בדיקה חד פעמית יכולה להשתבש כתוצאה מעומסים רגעיים על הציוד או השרת איתו בודקים.

האם הכתובת מחוברת?

לחצו מטה והירשמו בכתובת שלכם
לבדיקת כתובת ידנית
כל השדות הינם שדות חובה לחץ כדי לסגור חלונית זו